viber
8 років досвіду

у лікуванні проктологічних хвороб

Понад 4000 задоволених

і саме головне здорових клієнтів

33 сертифікати

у наших лікарів - проктологів

Колоноскопія — це дослідження товстого кишечника за допомогою гнучкого зонда (ендоскопа). Цей метод діагностики дозволяє розглянути всю поверхню кишечника, виявити різні зміни слизової оболонки: виразки, поліпи, пухлини, запалення. Сама процедура досить неприємна, часто болюча і часто її проводять під наркозом.

Але, усіх експертів просимо заспокоїти свою бурхливу фантазію! Самостійно поставити собі цей діагноз не можна! У більшості випадків, навіть маючи найбільш наявні симптоми, виявити недугу можна тільки після проктологічного обстеження з проведенням аноскопії та ректоскопії. А вже після такого обстеження, лікар проктолог може призначити вам проведення колоноскопії й то, маючи на те серйозні підстави!

Отож, що ж то за симптоми, після яких, пацієнти стараються здобути собі ще одну професію:

  • Свербіж, печіння в анальної ділянці;
  • Кров'янисті виділення;
  • Дискомфорт і біль в області ануса;
  • Відчуття неповного випорожнення;
  • Гнійні виділення з прямої кишки;
  • Випадання вузлів при напруженні.

 kolonoskopia

А зараз, подивімось, що ж таке аноскопія і ректоскопія?

Аноскопія — огляд анального каналу і нижнього відділу прямої кишки. В ході процедури можна виявити гемороїдальні вузли, анальні тріщини, запалення анального каналу і його структур, доброякісні (і не зовсім) утвори, кондиломи, внутрішні отвори нориці та інші захворювання.

Процедура ректоскопії дозволяє оглянути пряму і частина сигмовидної кишки до глибини у 25-30 сантиметрів. Цим методом добре виявляються пухлини й поліпи. Можна достовірно оцінити стан кишкової стінки — чи є запалення і його особливості.

Обидві процедури безболісні й проводяться при комплексному проктологічному огляді.

Саме тому, якщо ви побачили один із симптомів, аби не гратись зі своїм здоров'ям, записуйтесь на прийом до лікаря проктолога чи колоноскопію у Proctology:

Тел. +380683840404.

Коментарі наших читачів ()

    Остані новини