viber
8 років досвіду

у лікуванні проктологічних хвороб

Понад 4000 задоволених

і саме головне здорових клієнтів

33 сертифікати

у наших лікарів - проктологів

Сверблячка заднього проходу, біль і кров при ходінні в туалет, неприємні відчуття — це симптоми, які багато хто приписує виключно геморою. Дехто в такому випадку діє розумно і відразу ж, після виявлення «перших дзвіночків», прямує до лікаря. Але більшість людей, все ж соромиться або боїться візиту до проктолога. Хвороба запускається, її прояви стають все більш вираженими, а біль все сильнішим. Тоді починається самолікування. Та чи варто так легковажити та ризикувати власним здоров’ям? Розберімось.

По-перше, що ж таке власне геморой та чи завжди його слід піддавати інтенсивному лікуванню?

Геморой – це збільшена кавернозна тканина прямої кишки у вигляді вузлів. Тобто кавернозна тканина присутня в прямій кишці й здорової людини. Її називають гемороїдальними сплетеннями, котрі виконують функцію захисту сфінктера та діють на повне його замикання. Про захворювання можна говорити лише у випадках  гіперпластичних змін (тобто збільшення) вузлів, їх випадіння з прямої кишки, кровотечі та тромбування. Також ознаками захворювання можуть бути такі суб’єктивні зміни, як свербіж, біль і розпирання у задньому проході.

По-друге, симптоми геморою не завжди специфічні для цього захворювання та можуть бути викликані й іншими недугами

Наприклад, кров і слиз під час випорожнень можуть супроводжувати запальні захворювання кишечника, злоякісні новоутворення та поліпи. Біль та набряки, котрі проявляються під час гострого парапроктиту, теж можна сплутати з аналогічними симптомами геморою. Свербіж, котрий завжди супроводжує геморой, виникає також і при гельмінтозі, цукровому діабеті та деяких інфекційних захворюваннях. Отож, самостійно встановлюючи діагноз, людина робить велику помилку, котра може коштувати, як мінімум, здоров’я, або й життя.

По-третє, більшість пацієнтів обирають самолікування через страх болю від обстеження та страх оперативного втручання

І ці страхи є абсолютно безпідставними, адже сучасне обладнання дозволяє провести обстеження абсолютно безболісно, а в разі, якщо все ж виникне необхідність – використати загальну анестезію. Якщо виявити захворювання на ранніх стадіях, то можна обійтися використанням малоінвазивної методики лікування геморою, які не потребують госпіталізації та тривалої реабілітації.

Та все ж, чи можна вилікувати геморой самостійно? Так, безумовно можна. Якщо ви – проктолог!

Коментарі наших читачів ()

    Остані новини