viber

Чим лікувати геморой та причини його виникнення

  • 28.05.2020
  • 0 коментарі(-в)
Рекомендуєм також почитати:
8 років досвіду

у лікуванні проктологічних хвороб

Понад 4000 задоволених

і саме головне здорових клієнтів

33 сертифікати

у наших лікарів - проктологів

У цій статті ми розглянемо причини виникнення геморою та його лікування. Але спочатку, давайте пригадаємо, що це за така хвороба, що має назву “геморой”.

Гемороєм прийнято вважати захворювання, яке вражає вени заднього проходу. Під час цього захворювання утворюється розширення вен і запальні вузли можуть випадати з заднього проходу. Це захворювання погіршує кровотік в венах прямої кишки. Геморой вважається поширеним захворюванням у людей різного віку. Основні симптоми геморою, як у чоловіків, так і у жінок, це свербіж і печіння після дефекації, дискомфорт, періодичне виділення крові під час дефекації тощо. Якщо у Вас проявляються ці ознаки, слід звернутись на огляд до проктолога, щоб не нашкодити ще більше своєму організму.

Якщо вам потрібне якісне лікування геморою у Тернополі телефонуйте за номером: +380683840404 і ми запишимо вас на прийом у зручний для вас час.

Геморой симптоми

Якщо ви продовжили читати цю статтю, то скоріш за все думаєте що у вас геморой, але не завжди це так. Симптоми геморою можуть відрізнятись у кожної людини. Це залежить від стадії захворювання і індивідуальних особливостей людини. Якщо ви переживаєте про своє здоров’я то рекомендуємо звернутись на огляд до проктолога у Тернополі. Для запису ви можете зателефонувати за номером: +380683840404 або записатись на прийом через сайт.

До перших ознак геморою слід віднести:

  • печіння/свербіж в області заднього проходу (1-стадія);
  • кровотечі під час випорожнення (1-стадія);
  • неприємні відчуття(печіння, витікання слизу тощо) в області заднього проходу (1-2-стадії).

Якщо вчасно не звернутись за допомогою до лікаря-проктолога, то можуть виникнути погіршення, а саме:

  • випадання запального вузла з заднього проходу(3-стадія);
  • виділення крові із заднього проходу(2-3-стадії);
  • анальний сфінктер повністю перестає працювати(4-стадія).

Причини геморою

Хочемо сказати, що без огляду лікаря-проктолога, точну причину виникнення геморою не вийде дізнатись, проте ми зібрали найбільш поширені причини його виникнення. До них слід віднести:

Збільшений внутрішньочеревний тиск.

Він з’являється від стоянні на ногах, піднятті важких предметів, після родових схваток, дефекації при запорах(є однією з головних причин появи геморою) тощо.

Сидячий спосіб життя.

Часто під цей признак попадають водії, програмісти і інші люди, які ведуть здебільшого сидячий спосіб, адже при сидінні погіршується кровотік в кавернозних тілах. Це призводить до їх запалення і розширення.

Захворювання печінки.

Хвороба провокує збільшення тиску в венах і погіршення кровотоку.

Хвороби органів малого тазу.

Запальні процеси в цих органах погіршують відхід крові з усієї області анального отвору. Геморой часто супроводжує цистит і простатит.

Лікування геморою

Лікарі-проктологи вирізняють три способи лікування геморою. До першого способу відносять лікарські засоби. Цей спосіб ефективний лише на початкових стадіях геморою. Основне завдання такого лікування - це зменшення болі, запобігання кровотечі і формуванню тромбів, зменшити запалення, знизити частоту загострення хвороби. Для “боротьби” з гемороєм застосовують препарати у формі мазей, ін'єкцій і таблеток або капсул.

До другого способу відносять безопераційне лікування геморою. У нашій клініці ми використовуємо малоінвазивні способи лікування геморою. На сьогоднішній день існує два найбільш поширених і ефективних методи безопераційного лікування геморою:

  1. Інфрачервона фотокоагуляція. Почала застосовуватись з 1989 року. Виконується за допомогою апарату - фотокоагулятора. Принцип лікування наступний: через світловод відбувається теплове припікання судин гемороїдального вузла, як наслідком цього є зменшення кровотоку, скорочення вузла в розмірах і його фіксація до стінки кишки. Апаратне випромінювання є абсолютно безпечно, по спектру і інтенсивності відповідає звичайній лампі розжарювання. Під час процедури пацієнт може відчути тепло в області маніпуляцій. Цей спосіб лікування зазвичай застосовують на ранніх стадіях геморою.
  2. Лігування латексними кільцями. Цей вид лікування використовується з 1963 року. Принцип лікування наступний: на основу гемороїдального вузла за допомогою спеціального пристрою накладають еластичне гумове кільце, що зупиняє його кровопостачання. В результаті чого, гемороїдальний вузол через 7-10 діб самостійно відпадає. Метод дещо хворобливий, ніж попередні. Лікування на основі лігування гемороїдальних вузлів проводять на пізніх стадіях, коли відбувається випадання запального вузла з заднього проходу.

До третього способу відносять оперативне лікування геморою. Це передбачає собою хірургічне втручання. Видалення зовнішнього геморою проводиться під наркозом або спінальної анестезією. Хірургічне лікування геморою застосовують у наступних випадках:

  • при гострому гемороїдальному тромбозі;
  • стисненню гемороїдальних вузлів;
  • при хронічному перебігу на 3 та 4 стадії хвороби.

Сучасне оперативне лікування гарантує те, що геморой більше не з'явиться, але не слід зволікати з лікуванням, гарного вам дня, та будьте здорові.

Коментарі наших читачів ()

    Остані новини