viber
8 років досвіду

у лікуванні проктологічних хвороб

Понад 4000 задоволених

і саме головне здорових клієнтів

33 сертифікати

у наших лікарів - проктологів

Геморой - це хвороба, яка не виникає спонтанно, але розвивається впродовж тривалого часу. І не завжди він проявляється одразу. Спочатку людина може не відчувати жодного дискомфорту, а періодичний біль швидко проходить.
На такі швидкоплинні симптоми більшість людей не зважає, ігнорує їх, а про візит до лікаря навіть і не думає.
Така байдужість стає причиною того, що хвороба ускладнюється, а процес лікування може затягуватися.
Люди, схильні до проблем із прямою кишкою повинні розуміти, що геморой сам по собі не проходить, він з кожним днем прогресуватиме, завдаватиме дискомфорту і погіршуватиме самопочуття.
Запущена хвороба нагадує про себе кров'ю на туалетному папері та спідній білизні, затяжними болями, а також свербінням та печінням при анальному отворі. Вчасне звернення до проктолога - запорука того, що вузол не випадатиме. Випадання вузла один з етапів хвороби. На початках вони можуть повертатися самостійно на місце. Але сподіватися, що це разовий факт не варто. Хворий повинен зрозуміти, що без фахового лікування хвороба прогресуватиме.
Запущена хвороба лікується важче. Тому при перших симптомах потрібно йти до лікаря, який вчасно виявить хворобу та призначить лікування. На ранніх стадіях можна обійтися без оперативного втручання.

Що таке гемороїдальний вузол?

При патологічних змінах у внутрішніх та зовнішніх гемороїдальних венах утворюються вузли в анальному каналі. Під час хвороби змінюються розміри судин та утворюються тромби. Причиною больових відчуттів, які посилюються під час дефекації, є зовнішні вузли.
Зустрічається в пацієнтів і внутрішні вузли. Їх виявити складніше, але вони проявляються кров'ю на калі. Кількість кров'яних виділень свідчить про стадію хвороби.
Виділяють проктологи й комбіновані гемороїдальні вузли. При такій хворобі патологічні зміни виникають і в прямій кишці, і в анальній ділянці.

Як лікувати гемороїдальні вузли

На початкових стадіях гемороїдальні вузли лікуються консервативними методами. Це пероральне приймання лікарських препаратів, а також використання мазі та свічок. Та малоінвазивні методи лігування латексними кільцями та інфрачервона фотокоагуляція.

При запущеній ступені хворобі без хірургічного втручання не обійтися. Тому при перших ознаках чи дискомфорті відкладати візит до лікаря не можна!
Забудьте про самолікування та народні методи, бо це може ускладнити хворобу та й саме лікування.

Чи можна видаляти гемороїдальний вузол?

Лише комплексна діагностика та висновок проктолога може дати відповідь на це запитання. Все залежить від клінічної картини кожного пацієнта окремо. При своєчасному зверненні до лікаря можна обійтися консервативним лікуванням, при запущеній хворобі вихід один - операція.

Під час хвороби гемороїдальні вузли травмуються, запалюються і можуть із доброякісних перерости в злоякісні. В цьому випадку їх потрібно видаляти.
Після будь-якого лікування проблем з гемороїдальними вузлами потрібно пройти комплексну терапію та збалансувати своє харчування, відмовитися від гострого й алкоголю.
Без професійного та вчасного лікування геморой та вузли пройти самостійно не можуть. Пам'ятайте, що з проблемою гемороїдальних вузлів стикається багато людей.
Потрібно відкинути сором і при перших симптомах дискомфорту звертатися до лікарів.

Виявити та вчасно діагностувати хворобу вам допоможуть у клініці «Proctology. Приватна проктологія».
Тут використовують сучасне обладнання провідних світових виробників. Записатися до лікаря ви можете за телефоном: + 380 (68) 384 04 04. Ми працюємо у Тернополі за адресою — проспект Злуки, 41.

Коментарі наших читачів ()

    Остані новини