viber
8 років досвіду

у лікуванні проктологічних хвороб

Понад 4000 задоволених

і саме головне здорових клієнтів

33 сертифікати

у наших лікарів - проктологів

Хронічні патології, спадковість та малорухливий спосіб життя - основні причини, які провокують геморой. Це захворювання завдає незручності, а особливо при загостреннях. Проте якщо його не лікувати, то хвороба може призвести до серйозних ускладнень.

Геморой у проктології вважається найпоширенішим захворюванням. Він може виникати як у жінок, так і у чоловіків.

Отже, геморой - це патологічне збільшення гемороїдальних вузлів - судинних утворень, які знаходяться в нижній частині прямої кишки.

Один із проявів геморою - це виділення крові після відвідування туалету. Та варто пам'ятати, що цей симптом може свідчити й про рак прямої кишки, а тому відкладати похід до проктолога не варто.

До причин, які провокують виникнення геморою належить надмірне фізичне навантаження, потуги під час запору, зловживання спиртними напоями, малорухливий спосіб життя та вагітність.

Якщо ви відчуваєте в області заднього проходу болючі ущільнення, схожі на гульки, або помічаєте під час дефекації, при кашлі чи чханні випадають гемороїдальні вузли, кровотеча, свербіж та дискомфорт в ділянці заднього проходу, то забудьте про самолікування, а швидко звертайтеся до лікаря.

Діагностувати геморой може лише проктолог. Скарги пацієнта та огляд заднього проходу допоможуть швидко визначити стадію геморою, аби розпочати лікування. Фахівець може запропонувати пройти ще й ректоскопію чи колоноскопію, щоб уникнути або не пропустити супутні захворювання кишки або онкологію.

Пам'ятайте, геморой - це не вирок і його можна вилікувати. Головне - вчасно звернутися до лікаря та пролікуватися.

Коментарі наших читачів ()

    Остані новини