viber
8 років досвіду

у лікуванні проктологічних хвороб

Понад 4000 задоволених

і саме головне здорових клієнтів

33 сертифікати

у наших лікарів - проктологів

Свербіж, біль в районі заднього проходу, а особливо під час дефекації, спазми та кров'яні виділення - це перші ознаки анальної тріщини. Дана патологія виникає на слизовій ануса.

Цей дефект провокує розлади нервової системи, бо людина через постійний біль намагається відтягнути момент дефекації.

Позбавитися даної проблеми можна. На початкових стадіях потрібно дотримуватися дієти та почати медикаментозне лікування. Якщо це не допомагає, то вихід - операція з висічення країв рани радіохвильовим апаратом.

Лікарі-проктологи виділяють два види анальних тріщин - гостру та хронічну.

Гостра - це тріщина, яка з'явилася у людини впродовж останніх чотирьох тижнів. 

Давніші вважаються уже хронічною патологією. В такому випадку краї тріщини стають товстими, з'являються рубці та інші зміни. Хронічна анальна тріщина консервативними методами не лікується і може стати причиною онкологічних проблем.

Проте як і гостра, так і хронічна тріщина провокують ускладнення у вигляді кровотеч, запалення кишки, запалення сфінктера, у чоловіків викликає простатит.

Як і чому виникає анальна тріщина - це питання цікавить багатьох. Основна причина - травма. Це може бути твердий кал чи неперетравлені частинки їжі, анальний інтимний контакт, запори, використання жорсткого туалетного паперу та інше. Викликає тріщину і діарея, бо м'язи в цьому випадку перепрягаються, а слизова подразнюється. Зрештою, попередні проблеми часто-густо виникають через неправильне харчування, пологи, недостатнє вживання рідини, важку фізичну роботу та малорухливий спосіб життя.

Аби убезпечити себе від проблем, потрібно не боятися та не соромитися відвідувати проктологів. Саме цей лікар, оглядаючи пряму кишку, може вчасно виявити тріщину, призначить консервативне лікування, яке позбавить від дискомфорту. Потрібно зробити усе можливе, аби анальна тріщина зі стадії гострої не переросла в хронічну, бо тоді без операції не обійтися.

Боятися операції також не варто. Вона проводиться під анестезією і триває не більше 20 хвилин. Лікар забирає рубці та очищає дефекти методом висічення. Шви при такій операції не накладаються. Лікар хронічну тріщину переводить у стадію гострої, аби під час медикаментозного лікування краї зрослися. Тріщина заросте впродовж кількох неділь.

Лікарі клініки "Proctology. Приватна проктологія» успішно займаються як консервативними методами лікування, так і проводять операції. Сучасне обладнання та кваліфікація проктологів - це гарантія успішного лікування та вашого здоров'я.

У клініці ви можете пройти комплексну діагностику та отримати кваліфіковану допомогу.

 

Коментарі наших читачів ()

    Остані новини