viber
8 років досвіду

у лікуванні проктологічних хвороб

Понад 4000 задоволених

і саме головне здорових клієнтів

33 сертифікати

у наших лікарів - проктологів

У просторах інтернету можна знайти багато інформації щодо лікування геморою народними методами, такими як використання трав, відварів, настоянок, саморобних свічок та компресів. Навіть існують рецепти, що включають в себе такі несподівані інгредієнти, як картопля, кропива, подорожник, мед та лід.

Деякі з цих народних методів можуть допомогти зняти певні дискомфортні симптоми та пом'якшити характер геморою. Однак важливо розуміти, що ці методи не є ефективними для повноцінного лікування геморою. Більше того, деякі компоненти, використовувані в народних рецептах, можуть викликати алергічну реакцію, що лише ускладнить хід захворювання та більше зашкодить ніж допоможе.

На початкових стадіях геморою, якщо вчасно звернутися до спеціаліста, можна використовувати медикаментозне лікування, зокрема свічки і мазі. Проте тільки лікар після обстеження та діагностики зможе визначити необхідну тривалість терапії та дозування.

Деякі консервативні методи можуть допомогти зменшити або позбавити від симптомів геморою на початкових стадіях:

Підвищення споживання клітковини через раціон, включаючи овочі, фрукти та різні види каш, такі як гречана, вівсяна, ячна та перлова крупи, висівки та нежирні кисломолочні продукти.

Збільшення споживання рідини, такої як негазована вода, домашні морси, компоти з сухофруктів, відвари шипшини, журавлини та брусниці.

Обмеження вживання напоїв, що містять кофеїн, таких як кава, чай, кола та енергетичні напої, оскільки кофеїн може сприяти збільшенню виділення рідини з організму.

Уникання тривалого перебування в туалеті та використання туалетного паперу, замінюючи це підмиванням водою при комфортній кімнатній температурі.

Підтримання активного способу життя та регулярних фізичних вправ для запобігання застоям в області малого тазу.

Найбільш успішно лікувати геморой на початкових стадіях, коли захворювання не має великого розповсюдження. Якщо ви помітили виділення крові з прямої кишки, сильний свербіж, біль у ділянці ануса або інші неприємні симптоми, рекомендується негайно звернутися до “Приватної Проктології” в Тернополі для професійної діагностики та лікування.

Коментарі наших читачів ()

    Остані новини