viber
8 років досвіду

у лікуванні проктологічних хвороб

Понад 4000 задоволених

і саме головне здорових клієнтів

33 сертифікати

у наших лікарів - проктологів

Кондиломи, поліпи та бахромки — усе це доброякісні новоутворення в прямій кишці. Ці нарости провокують не лише фізичний дискомфорт, але можуть впливати й на психологічне здоров'я людини. Навіть попри те, що ці новоутворення вважаються доброякісними, їх також потрібно невідкладно лікувати, бо з часом безпечні утворення переходять у небезпечну стадію та провокують рак прямої кишки.

Як правило, новоутворення в прямій кишці — це наслідок вірусних захворювань, хронічних анальних тріщин, поліпів.

Люди помічають гульки, нарости чи набряклості в зоні заднього проходу, але не завжди йдуть із цією проблемою до лікаря. Причина — сором. Хоча ми вже неодноразово казали, що будь-які зміни в організмі — це перший сигнал того, що потрібно йти на огляд. Саме лікарі-проктологи можуть виявити початкові стадії новоутворень в анальному отворі та призначити консервативне або малоінвазивне лікування, як є безболісним і не займає багато часу.

Поява новоутворень на початковому етапі може проходити безсимптомно. З часом у калових масах з'являється слиз та кров. Видимі та відчутні симптоми — -- це друга стадія, яка супроводжується горбистістю у районі анального отвору. За такими ж симптомами розвиваються поліпи, кондиломи та злоякісні новоутворення.

 

Види новоутворень

Анальні бахромки виникають в результаті неправильного лікування або при ускладненнях геморою. При розвитку вони можуть досягати 15 міліметрів, а інколи й більше. До симптомів належить відчуття свербіж в районі ануса, а при механічних пошкодженнях чи діареї вони запалюються. У цьому випадку без видалення не обійтися.

Анальний горбок — це наслідок анальних тріщин. Він утворюється всередині чи зовні анального отвору у вигляді шкірних новоутворень

Анальні поліпи — це доброякісні новоутворення в районі слизової оболонки прямої кишки або заднього проходу. Вони з'являються як поодинці, так і групами.

Анальні кондиломи — це новоутворення, схожі на бородавки, які з'являються всередині анального каналу або навкруги ануса. Спочатку вони маленькі, але з часом виростають і стають об'ємними та неоднорідними.

Аби вберегти себе від новоутворень в районі заднього проходу, потрібно збалансувати своє харчування — їсти овочі та фрукти, багато пити, відмовитися від фізичних навантажень. Спідня білизна повинна бути зручною та з натуральних матеріалів. Не забувайте про власну гігієну!

У будь-якому випадку, потрібно звертатися до проктологів. Записуйтеся на консультацію та попередній огляд у клініку "Proctology. Приватна проктологія». Фахівці вас оглянуть та призначать лікування. Пам'ятайте, аби новоутворення не переросло в онкологію, його потрібно лікувати або видаляти.

Коментарі наших читачів ()

    Остані новини