viber
8 років досвіду

у лікуванні проктологічних хвороб

Понад 4000 задоволених

і саме головне здорових клієнтів

33 сертифікати

у наших лікарів - проктологів

Неправильне харчування — це одна з причин порушень роботи кишківника та розвитку геморою. Адже не всі продукти позитивно впливають на випорожнення і можуть спровокувати запори, травмування слизової твердими каловими масами, інфекції та кров'яні виділення. При перших симптомах та дискомфорті у задньому проході потрібно одразу звертатися до проктолога. Фахівець огляне, продіагностує і перш ніж починати лікування, обговорить з пацієнтом принципи харчування.

Кожен з нас повинен запам'ятати, що збалансоване та правильне харчування — це перший крок до нормалізації випорожнень, усунення зайвої ваги та підтримки імунітету.

Так, це своєрідна дієта, до якої потрібно звикнути й дотримуватися не лише людям з розладами шлунково-кишкового тракту, але й здоровим. Основний принцип правильного харчування — це прийом їжі до шести разів на день, але при умові, що порції невеликі. Вечеряти можна не пізніше, як за 2-3 години перед сном.

Страви повинні бути невеликі, їжу слід ретельно пережовувати й не забувати про воду. Не зловживайте соленими та гострими стравами.

 

Лікарі тернопільської клініки «Proctology. Приватна проктологія» нагадують від чого потрібно категорично відмовитися людям, схильним до геморою.

Людям, які страждають від геморою, потрібно переосмислити та переглянути харчові продукти. Під забороною у таких пацієнтів повинні бути алкоголь та газовані напої, які провокують запалення та подразнюють стінки кишківника. Бродіння в кишківнику викликають кондитерські вироби та випічка.

Молоко варто замінити на кисломолочні продукти, через те, що після певного віку організм його зовсім не потребує, а отже користі від нього мало.

Сочевиця, горох, квасоля та інші бобові провокують здуття живота тому вживати їх слід з обережністю до 150 гр на добу(у готовому вигляді).

Виключити з меню варто і гриби, бо вони довго перетравлюються. Не зловживайте виноградом та  грушами, ці продукти також провокують бродіння та здуття.

Звісно, що одразу відмовитися від улюблених продуктів складно, але при правильному харчуванні їх інколи можна їсти, але невеликими порціями.

Пам'ятайте, що жодна дієта не допоможе усунути проблем, якщо вони вже існують. Жодна дієта не виліковує хворого на геморой. Допомогти побороти хворобу можуть фахівці клініки «Proctology. Приватна проктологія», адже регулярний огляд лікарями та дотримання їхніх рекомендацій — це крок до здорового життя.

Коментарі наших читачів ()

    Остані новини