viber
8 років досвіду

у лікуванні проктологічних хвороб

Понад 4000 задоволених

і саме головне здорових клієнтів

33 сертифікати

у наших лікарів - проктологів

Кожен п'ятий житель нашої планети страждає гемороєм. Зіткнутися з цією хворобою може кожен, але, як показує статистика, частіше його виявляють у чоловіків, які ведуть малорухомий спосіб життя

В попередніх публікаціях ми говорили про основні причини виникнення геморою. Серед основних — спадковість, запори та діарея, вагітність, неправильне харчування та зловживання алкоголем й гострою їжею.

Ще один фактор, який провокує розвиток геморою, залежить від вашої роботи. Малорухлива або професія, яка потребує довгий час знаходитися в положенні сидячи також викликає це захворювання.

Причина проблеми — застій крові в малому тазі.

Геморой в народі називають ще професійною хворобою начальників, комп'ютерників, секретарів, касирів та автомобілістів. Схильні до геморою велосипедисти та водії мототранспорту

Ця хвороба може спіткати людей, які цілий день стоять на ногах і перевантажують вени. Це і вчителі, лікарі або перукарі.

Зустрічається частіше геморой і у спортсменів, особливо штангістів чи гирьовиків, а також у вантажників.

Якщо раніше геморой виникав у людей після 45, то з кожним роком хвороба молодшає. Причина цього — діти менше гуляють, а більше часу проводять за комп'ютером, провокуючи застій крові.

Лікарі жартують, що лише лежача робота може убезпечити людину від геморою.

Проте вихід є - потрібно чергувати навантаження та заняття спортом. Не забувати про збалансовану їжу із вмістом клітковини та дотримуватися режиму харчування.

При сидячій роботі робіть паузи - вставайте, пройдіться, виконайте кілька вправ. Спробуйте займатися спортом. Ідеально покращує кровообіг плавання.

У будь-якому випадку та при будь-якій роботі, планове обстеження ніхто не скасовував. Якщо ви себе добре почуваєте, це ще не означає, що вас минула хвороба. Вона може не проявлятися тривалий час. Аби перестрахуватися - відвідайте лікаря-проктолога у клініці "Proctology. Приватна проктологія». Не відкладайте візит на потім, адже запущена хвороба лікується набагато важче.

Коментарі наших читачів ()

    Остані новини