viber
8 років досвіду

у лікуванні проктологічних хвороб

Понад 4000 задоволених

і саме головне здорових клієнтів

33 сертифікати

у наших лікарів - проктологів

Геморой, анальні тріщини (рвані рани анодерми), випадіння прямої кишки - це лише частина небезпечних хвороб, які виникають в результаті частих запорів.

Запор суттєво знижує якість життя, а його виникнення медики пов'язують зі зниженням активності, ефективності на роботі, депресією та тривогами.

З такого плану дискомфортом впродовж життя стикається кожен і неодноразово. Якщо для одних запори минають швидко, то для іншим довге перебування в туалеті перетворюється на буденність. Лікарі припускають, що запорами страждає половина населення - від немовлят і до людей похилого віку.

 

Види та причини запору

Лікарі виділяють три види запорів - хронічний, епізодичний та ситуаційний.

Ситуаційний залежить від життєвих моментів і він може тривати недовго. Депресія, прийом ліків, вагітність, психологічні навантаження, депресії та страхи, а також їжа з низьким вмістом клітковини провокують епізодичні запори.

Хронічний недуг лікарі встановлюють, якщо у пацієнта впродовж понад три місяці присутні два та більше симптомів:

-  щільні калові маси;

-  менш як двох випорожнень на тиждень;

-  тривалі потуги;

-  відчуття неповного спорожнення кишківника;

 

Якщо вчасно не усунути усі ці проблеми, то хронічний запор може спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Пам'ятайте, у людей старших 40-50 років кров у калових масах, запор, зниження ваги та погане самопочуття може свідчити про колоректальний рак.

Запору кишечника можна уникнути, збалансувавши харчування та вживанням достатньої кількості води(35 мл води на 1 кг маси тіла). Якщо він не проходить, то необхідно звернутися до лікаря, бо саме фахівець після повного обстеження, може призначити ті чи інші медикаменти.

 

Вчасне та правильне лікування, яке пропонують фахівці клініки “Progtology” - гарантія хорошого результату.

Коментарі наших читачів ()

    Остані новини